abonneren

foutmelding in apparaatbeheer

elvinlira Door elvinlira | 1 jaar, 7 maanden

In apparaatbeheer wordt onder overige apparaten bijSM-buscontroller een foutmelding gegeven. Bij raadpleging apparaatstatus krijg ik de volgende melding; De stuurprogramma's voor dit apparaat zijn niet geïnstalleerd. (Code 28)

Er is geen stuurprogramma geïnstalleerd voor de gegevensset of het gegevenselement van het apparaat.

Klik op Stuurprogramma bijwerken om een stuurprogramma voor dit apparaat te zoeken. Stuurprogramma bijwerken wordt door mij geactiveerd met als resultaat een melding dat mijn SM-buscontroller niet kan worden geinstalleerd en indien ik de naam vd fabrikant weet ik zijn website moet raadplegen.

Wie weet wat de oplossing voor dit probleem is. Ik heb geen idee wie de fabrikant vd SM-controller is evenmin waar ik het moet zoeken. Help!

Category: Besturingssystemen

Antwoorden 2

 • Door abbenhui op 15 feb 16:33

  Wat je kunt proberen is "installatie ongedaan maken". Windows gaat dan zelf opnieuw proberen om het apparaat te installeren, het zij meteen hetzij bij de eerstvolgende keer dat je opstart.

  Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn. Login
  0
 • Door leograper op 22 feb 16:06

  Wat je nodig hebt zijn chipset drivers voor je apparaat. Oha kan je die toch vinden bij de maker van je PC? Je kunt ook het volgende doen; Ga naar de SM buscontroller, rechtermuisknop Eigenschappen. Ga nu naar de Tab Details, daar zie je de Vendor ID (apparaat instantie ID, neem deze niet volledig over maar een gedeelte zoals bijv: PCI\VEN_8086&DEV_257B&SUBSYSetcetc. Neem in dit geval alleen de PCI\VEN_8086&DEV_257B over en zoeken maar met google! Zeker weten dat op de 1e zoekpagina jouw driver staat, Succes, Leo.

  Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn. Login
  0

Om een antwoord te schrijven moet je ingelogd zijn.