E-mail verzenden ongedaan maken in Outlook

© PXimport

E-mail verzenden ongedaan maken in Outlook

Geplaatst: 24 mei 2017 - 03:14

Aangepast: 14 december 2022 - 14:26

Jochem de Goede

We hebben allemaal weleens minder heldere momenten. Bijvoorbeeld als je een bijlage vergeet toe te voegen, of als je per ongeluk op Ctrl+Enter drukt tijdens het typen van een mailtje. Met die toetscombinatie wordt namelijk standaard je mailtje verzonden. Gmail heeft de optie E-mail verzenden ongedaan maken, maar kan dat ook gewoon in Microsoft Office Outlook? Ja!

Exchange naar Exchange

Als je van een Exchange- naar een Exchange-account e-mailt, dan kun je in bepaalde omstandigheden al je e-mail terugtrekken. Dit werkt alleen als je iemand mailt op dezelfde Exchange-server, bijvoorbeeld binnen een bedrijf. Open je verzonden e-mail in een apart venster door er twee keer op te klikken, ga naar Acties en klik dan op Dit bericht intrekken. Kies dan voor de optie Ongelezen kopieën van dit bericht verwijderen om het bericht in te trekken. Zoals de tekst doet vermoeden, geldt dat alleen voor ongelezen berichten. Niet optimaal dus.

Media has no description

© PXimport

Vertraging

Gmail heeft dus de functie om het verzenden van een bericht een bepaalde tijd lang nog ongedaan te maken. Nu heeft Google niet SMTP uitgebreid met terugtrekfunctionaliteit, maar de zoekgigant vertraagt simpelweg het verzenden van het bericht met een aantal seconden. In Outlook kan dat ook, je stelt het als volgt in. Ga in Outlook naar Bestand / Regels en waarschuwingen beheren. Klik op Nieuwe regel en kies voor Regel toepassen op berichten die ik verzend. Klik op Volgende. Je kunt de regel hier naar wens aanpassen. Je kunt vertraagd verzenden bijvoorbeeld alleen toepassen op bepaalde e-mailaccounts of op specifieke zenders. Klik als je klaar bent op Volgende en bevestig eventueel dat de regel wordt toegepast op elk bericht. Kies nu voor de actie aflevering van het bericht een aantal minuten uitstellen. Klik onderaan op een aantal en vul daar 1 minuut in, dat is lang genoeg om door te hebben dat er iets fout is gegaan. Klik op Volgende / Volgende, vul een naam in voor de regel en sla de regel op.

Media has no description

© PXimport

Mail tegenhouden

Met deze actieve regel kun je nu eenvoudig je per ongeluk verzonden e-mail annuleren. Nadat je op verzenden hebt geklikt, ga je dan naar de map Postvak UIT of Outbox. Daar zal het e-mailbericht een minuut lang blijven. Je kunt de e-mail slepen naar de map Concepten of helemaal verwijderen. Let wel op dat je Outlook niet afsluit direct na het verzenden van je e-mailbericht, want anders zal je e-mail pas verzonden worden nadat je Outlook opnieuw opstart.

Media has no description

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000