abonneren

Internet

AMS-IX overschrijdt 5 Tbit/s

De Amsterdam Internet Exchange heeft zondagavond voor het eerst de grens van 5 Tbit/s doorbroken. De belangrijkste reden is dat de totale capaciteit van het AMS-IX steeds groter wordt.

Review - Door Jeroen Boer | 21/11/16 17:51 |

FolderSync

Met clouddiensten heb je op ieder apparaat toegang tot je bestanden. Op de desktop blijven alle mappen automatisch synchroon, maar de mobiele apps geven slechts op aanvraag toegang tot bestanden. Offline gebruik is er dan niet bij. Hooguit kun je enkele gemarkeerde bestanden synchroon houden. FolderSync geeft je zelf weer de controle over de synchronisatie, in één richting of tweewegs-synchronisatie.

Review - Door Redactie PCM | 25/11/13 12:00 |

Netflix

Het Amerikaanse megasucces Netflix is uitgerold in Nederland. Zeg je televisieabonnement maar vaarwel, want deze internetdienst bezorgt je gegarandeerd uren kijkplezier. Voor een vast maandtarief staan allerlei leuke films en series voor je klaar.

Review - Door Redactie PCM | 22/11/13 09:00 |

Beterspellen.nl is de beste website van het jaar

Beterspellen.nl, waar bezoekers hun kennis van de Nederlandse spellingsregels kunnen opfrissen, is uitgeroepen tot beste website van het jaar 2013. De educatieve website werd bovendien door het Nederlandse publiek verkozen tot populairste website in de categorie Educatie.

Review - Door Kenneth Stamp | 15/11/13 11:41 |

Zimbra Desktop

Zimbra Desktop is een programma dat probeert alle e-mail- en sociale accounts te combineren in één duidelijk overzicht. Of eigenlijk: dat wás het, want het zal in zijn huidige vorm niet meer verder ontwikkeld worden. Jammer?

Review - Door Redactie PCM | 05/11/13 12:00 |

Quip

Quip is een moderne tekstverwerker, met opvallend eenvoudige bediening, strakke interface, en uitstekende mogelijkheden voor samenwerking. Een op het oog geduchte concurrent voor Google Drive en Microsoft Office 365 lijkt opgestaan.

Review - Door Redactie PCM | 08/10/13 12:00 |

OwnCloud

Voor iedereen die nog een desktopcomputer over heeft en niet weet wat ermee te doen, is OwnCloud een interessante optie. Hiermee is het mogelijk om zelf je bestanden te hosten en deze op al je apparaten, smartphones, tablets of pc’s, beschikbaar te maken.

Review - Door Redactie PCM | 02/10/13 12:00 |

Twitter

Sociale netwerken zijn haast niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. En er is méér dan Facebook: een foto publiceren op Instagram of zakelijke relaties onderhouden met LinkedIn – er bestaan social-mediasites voor uiteenlopende doelen. Tijd voor een overzicht: waarvoor zijn welke sociale netwerken bedoeld en wat kan je ermee doen?

Review - Door Redactie PCM | 24/09/13 14:00 |

Tumblr

Sociale netwerken zijn haast niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. En er is méér dan Facebook: een foto publiceren op Instagram of zakelijke relaties onderhouden met LinkedIn – er bestaan social-mediasites voor uiteenlopende doelen. Tijd voor een overzicht: waarvoor zijn welke sociale netwerken bedoeld en wat kan je ermee doen?

Review - Door Redactie PCM | 23/09/13 14:00 |

Pinterest

Sociale netwerken zijn haast niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. En er is méér dan Facebook: een foto publiceren op Instagram of zakelijke relaties onderhouden met LinkedIn – er bestaan social-mediasites voor uiteenlopende doelen. Tijd voor een overzicht: waarvoor zijn welke sociale netwerken bedoeld en wat kan je ermee doen?

Review - Door Redactie PCM | 20/09/13 14:00 |

MySpace

Sociale netwerken zijn haast niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. En er is méér dan Facebook: een foto publiceren op Instagram of zakelijke relaties onderhouden met LinkedIn – er bestaan social-mediasites voor uiteenlopende doelen. Tijd voor een overzicht: waarvoor zijn welke sociale netwerken bedoeld en wat kan je ermee doen?

Review - Door Redactie PCM | 19/09/13 14:00 |