abonneren

Microsoft Outlook Configuration Analyzer Tool

Outlook is de meest gebruikte mailclient, maar wil nog wel eens instabiel zijn. Vooral de Outlook-profielbestanden zijn fragiel. Met de Outlook Configuration Analyzer Tool biedt Microsoft hiervoor een analysetool.

PCM Beoordeling

OCAT kan zelf niets herstellen: problemen moet je zelf oplossen. Het is echter al enorm handig dat deze tool überhaupt kan laten zien waar het probleem zit. Een welkome aanvulling op Outlook, dat bij problemen of crashes bijzonder onbehulpzaam is.

Voordelen

  • eenvoudig
  • duidelijke rapporten

Nadelen

  • problemen zelf oplossen

Ga naar website van de fabrikant

Crashes, corrupte mailmappen: het zal veel Outlook-gebruikers bekend voorkomen. Ook Microsoft weet dat het Outlook-profiel fouten kan bevatten en heeft daarom de Outlook Configuration Analyzer Tool uitgebracht. Deze gratis tool werkt met Outlook 2007 en 2010 en loopt de diverse instellingen en logs door om te achterhalen waar het probleem zit.

Voor installatie van OCAT heb je het .NET Framework 2.0 nodig. Microsoft geeft aan dat de analysetool alleen werkt op Windows 7, maar we zijn er ook in geslaagd om het op Windows XP uit te voeren. Zorg dat je Outlook zelf ook open hebt staan. Bij het starten van OCAT hoef je dan alleen maar een naam voor de scan in te voeren en <All> te selecteren bij Tasks. Na een klik op Start scanning doorzoekt het dan automatisch alle mogelijk Outlook-probleemgebieden.

Onder View a report krijg je in diverse categorieën te zien wat er schort aan je instellingen, eventueel met uitleg. Zo blijkt onze Outlook-configuratie gebruik te maken van een pst-bestand op een netwerklocatie, een instelling die door Microsoft wordt afgeraden. Ook tijdelijke bestanden die een veiligheidsrisico kunnen vormen, worden door de tool gedetecteerd. Tot slot is ook de crashanalyse erg handig: onder Last Outlook crashes vind je meer info die kan helpen bij het oplossen van crashproblemen.

Lees ook

Aangemaakt: 4 jaren,11 maanden geleden, door: Abram Wagenaar

Category: E-mail

Tags: outlook