abonneren

Verborgen marktplaatsen bieden Uber-wachtwoorden aan

Op verschillende verborgen online marktplaatsen worden gestolen inloggegevens voor taxidienst Uber aangeboden. Kopers kunnen met die informatie ritjes maken op kosten van de accounthouder, waarvan die gegevens afkomstig zijn.

Daarover schrijft Motherboard vandaag. Dergelijke accountinformatie is al te krijgen voor minder dan een euro. Een van de anonieme verkopers laat aan de site weten dat hij 'duizenden' inlognamen en wachtwoorden te koop heeft. De inloggegevens verlenen ook toegang tot andere persoonlijke informatie, zoals adressen, telefoonnummers en een deel van de gekoppelde creditcardgegevens; de laatste vier cijfers en de vervaldatum van de kaart.

Overeenkomstige wachtwoorden

De advertenties zijn onder meer te vinden op Alpha Bay, een marktplaats die alleen via het Tor-network is te vinden. Een woordvoerder van Uber verklaart dat er geen sprake is van een aanval op de servers van Uber zelf. In plaats daarvan gaat het vermoedelijk om wachtwoorden die eerder al ergens anders gestolen zijn, maar die door de eigenaar ervan toevallig ook worden gebruikt voor Uber.

Zo blijkt maar weer eens dat het niet verstandig is om overal hetzelfde wachtwoord voor te gebruiken. Uber-gebruikers doen er goed aan hun wachtwoord te wijzigen, te meer wanneer ze die ook gebruiken voor andere sites en diensten. 

Bron: Motherboard

Lees ook

Aangemaakt: 1 jaar,12 maanden geleden, door: Randolf Bouwma

Category: Algemeen

Tags: uber