abonneren

PCM-weekoverzicht: Al het nieuws van CES 2017

Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke reviews moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.

De afgelopen week stond helemaal in het teken van de Consumer Electronics Show te Las Vegas, oftewel CES 2017. We hebben een handig overzicht voor je, zodat je geen enkele aankondiging hoeft te missen. 

Wil je zelf door al het nieuws rondsnuffelen? Hier vind je al het CES 2017-nieuws.

De domotica van CES 2017

Het internet-of-things is voor veel techbedrijven belangrijk het komende jaar. LG toont nieuwe smart-koelkasten met WebOS en een centrale robot-hub. Dakraam-specialist Velux gaat samenwerken met Netatmo en Panasonic presenteert een slimme oven. Zelfs haarborstels en vishengels zijn niet meer veilig. Daarnaast richten steeds meer techfirma's zich op de auto-industrie. Zie bijvoorbeeld de Automotive Assistant van Nuance, of hoe Cortana in BMW's en Nissans wordt gebouwd.

De laptops en tablets van CES 2017

Ook veel nieuwe laptops, tablets en al wat er tussenin zit op de beursvloer. Dell komt bijvoorbeeld met de Latitude 5285 als Surface Pro-concurrent en voorziet zijn Inspiron-laptops van de GTX 1050. HP kondigt notebooks en all-in-ones aan, net zoals Toshiba en Lenovo. Asus toont zijn Zenbook 3 Deluxe met enkel usb-c-poorten en Samsung levert de eerste Chromebook af die met stylus verpakt wordt.

De routers van CES 2017

Internet wordt door het internet-of-things alsmaar belangrijker en nieuwe routers moeten daar dan ook op inspringen. Overal moet goed bereik zijn, wat zich nu onder meer uit in mesh-routers. TP-Link kiest daar bijvoorbeeld voor, als ook Linksys. Ons viel echter vooral de router van Symantec (Norton) op, die alle verbonden apparaten tegen botnets kan beschermen.

De gaming-gear van CES

Bijzonder veel gadgets voor gamers op de CES-beurs dit keer. De usual suspects waren uiteraard van de partij: Roccat met gamingmuizen- en toetsenborden, Acer met o.a. een VR Ready-desktop en Asus met de Republic of Gamers-lijn. Razer valt het meeste op met Project Valerie, een notebook met drie schermen. Maar ook Samsung pakt uit met zijn eerste dedicated gaminglaptop, de Odyssey.

De multimedia van CES

Beeld en geluid spelen ook altijd een belangrijke rol, en veel bedrijven kondigden dan ook nieuwe televisies en bijbehorende producten aan. Bekijk bijvoorbeeld de nieuwe Bravia 4K HDR-tv's van Sony, waar mooi een 4K Ultra HD Blu-ray-speler onder past. Het bedrijf presenteert ook onder meer een nieuwe walkman en een kleine soundbar. Samsung toont zijn QLED-televisies, LG gaat voor Super UHD-tv's. Xiaomi imponeert tot slot met de bijzonder dunne Mi TV 4, die nagenoeg geen schermranden heeft.

Lees ook

Aangemaakt: 1 maand,3 weken geleden, door: Randolf Bouwma

Category: Algemeen

Tags: weekoverzicht