abonneren

Fujitsu smartphones naar Europa

Niet alleen Panasonic maar ook Fujitsu is van plan om in Europa smartphones en tablets op de markt te brengen. Nog dit jaar kunnen we zowel smartphones als tablets van het Japanse Fujitsu verwachten. De eerste toestellen zullen op de MWC getoond worden.

Nog niet bekend is of Fujitsu zich richt op Android- of Windows Phone-toestellen of allebei. Tot nu toe verkoopt Fujitsu alleen smartphones op de Japanse markt. Fujitsu is een van de trouwe partners van Microsoft en bracht als een van de eerste fabrikanten Windows Phone Mango-toestellen op de markt. 

Toshiba gaat met smarphones stoppen en zal waarschijnlijk door Fujisu uit hun joint-venture worden uitgekocht.

Tablets
Tablets komen er ook van Fujitsu zo is er sprak van een ‘detachable keyboard tablet’, kort gezegd een Fujitsu variant van de Asus Transformer. Ook komt er een tablet voor het grote publiek. Ook tablets met Windows 8 staan op de planning. Op het gebied van Windows-tablets is Fujitsu altijd al bijzonder actief.

[update: 21-2-12] Fujitsu zal na de MWC een pilot starten met de verkoop van een paar toestellen in drie Europese landen. Nederland is daar vooralsnog niet bij.

Bron: Techcrunch

Lees ook

Aangemaakt: 5 jaren,1 maand geleden, door: Ger Elskamp

Category: Smartphones

Tags: fujitsu