Asus Android 3.0-tablet: Transformer

Kort voor de introductie kregen wij de Asus Eee Pad Transformer met Android 3.0 in onze handen. Uitgerust met een 10,1 inch scherm, dualcore Tegra-processor en twee camera’s. Voor een prijs van 399 euro, zet Asus hiermee de toon voor alle Android 3.0 tablets die de komende tijd op de markt verschijnen.

De Asus Eee Transformer is een uniek concept: het combineert een Android 3.0 (Honeycomb)-tablet met een echt toetsenbord-dock. Eenmaal gekoppeld is de Transformer als een netbookje te gebruiken, waardoor de Transformer uitstekend geschikt is om lange stukken tekst te typen. Ook zorgt de dock met ingebouwde batterij ervoor dat de tablet 6,5 uur van extra stroom wordt voorzien, terwijl de Transformer zonder dock maximaal 9,5 uur accutijd heeft.
Koop je de dock los, dan kost ie 150 euro. Koop je de tablet en dock samen, dan kost het je 499 euro.  

Wij werpen een blik op een pre-productiemodel van de Asus Eee Transformer en kijken vooral naar de nieuwe Android 3.0-interface.Bovendien heeft Asus ook een aantal apps geïnstalleerd: zo kun je met MyNet muziek en film op een ander apparaat in je thuisnetwerk afspelen.

De 16 GB-versie met wifi komt half juni uit, later verschijnt het 32-GB model die waarschijnlijk 499 euro kost. Varianten met 3G zijn nog later gepland.

Zie ook onze video:

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten