Microsoft verdient goed aan Android

Microsoft verdient meer geld aan Android dan met het eigen mobiele besturingssysteem. Dat stelt analist Walter Pritchard van het bedrijf Citi.

Volgens Pritchard verdient Microsoft vijf keer zoveel aan Android als Windows Phone. Reden hiervoor is een lucratieve deal met HTC waarbij HTC vijf dollar per Android-toestel afstaat aan Microsoft. In ruil voor dat bedrag maakt Microsoft geen werk van vermeende schending van intellectueel eigendom van Microsoft door HTC.

Doordat HTC 30 miljoen Android-toestellen heeft verkocht, verdient Microsoft hiermee 150 miljoen dollar. Microsoft verkocht twee miljoen Windows Phone licenties waarmee het slechts 30 miljoen dollar binnenhaalde.

Mogelijk ook winst via andere fabrikanten Android-toestellen
HTC is niet de enige fabrikant die door Microsoft wordt beschuldigd van het schenden van intellectueel eigendom. Dus het bedrag dat Microsoft ontvangt voor Android-toestellen zou nog hoger uit kunnen vallen. Hoewel Microsofts eigen telefoon nog niet kan concurreren met Android ,als het op verkoopaantallen aankomt, verdient het in ieder geval aardig aan het succes van de concurrent indien de beweringen van Pritchard waar zijn. HTC heeft aangegeven dat er een overeenkomst is is maar wil daar verder geen commentaar op geven.

Via:Techeye

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten