Aantal webshops neemt explosief toe

© CIDimport

Aantal webshops neemt explosief toe

Geplaatst: 30 maart 2009 - 08:03

Aangepast: 17 november 2022 - 08:36

Redactie ID.nl

Momenteel zijn er meer dan 20.000 Nederlandse webshops actief en dit aantal stijgt fors, meldt de site Vergelijk.nl. Bij deze site, waar prijzen en producten vergeleken kunnen worden, is het aantal aanvragen van webwinkels die op de site mee willen draaien de laatste tijd verviervoudigd. Opvallend is dat consumenten daarbij steeds meer terugvallen op vertrouwde merken.

Momenteel zijn er meer dan 20.000 Nederlandse webshops actief en dit aantal stijgt fors, meldt de site Vergelijk.nl. Bij deze site, waar prijzen en producten vergeleken kunnen worden, is het aantal aanvragen van webwinkels die op de site mee willen draaien de laatste tijd verviervoudigd.

Opvallend is dat consumenten daarbij steeds meer terugvallen op vertrouwde merken. Daar waar de online shops een aantal jaar geleden voornamelijk concurreerden op prijs, wil de consument nu zekerheid bij zijn aankopen. De offline winkels die ook een online shop hebben geopend, kunnen rekenen op het vertrouwen van de consument.

De toename van het aantal webshops is positief voor de consument. "Meer keuze is altijd goed voor de consument. Wel blijkt dat er ook meer online shops bij komen die niet de service en kwaliteit bieden die noodzakelijk zijn om te overleven," zegt Vergelijk.nl. Zo komt een groot aantal van de webshops die zich aanmelden bij Vergelijk.nl niet door de verplichte creditcheck, die de financiële positie meet van een webshop. Voor de consument is het lastig om te bepalen of een webshop daadwerkelijk de service levert die het zegt te leveren. Keurmerken helpen daar bij.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten